Quesadilla met mozzarella, adukibonen en spinazie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 blikje(s) Adukibonen
- 1 stuk(s) Rode ui
- 2 bol(len) Buffelmozzarella
- 400 g Spinazie
- 2 stuk(s) Paprikatomaat
- 2 el Citroensap
- 1 stuk(s) Citroenrasp
- 16 stuk(s) Maistortilla
In Huis
- 1 teen Knoflook
- tl Zout
- 1 tl Mosterd
- 1 el Balsamicoazijn
- 9 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm in een klein pannetje de adukibonen zachtjes in hun eigen vocht.
- Maak de vinaigrette. Hak de knoflook grof in stukken en druk er met behulp van een vijzel het zout doorheen (of gebruik een kommetje en lepel hiervoor). Meng de mosterd, balsamico azijn en dan de olie erdoor. Zet even weg.
- Snij de ui in zo dun mogelijke halve ringen.
- Was de spinazie met een slacentrifuge en doe vast in een sla bak (de dressing nog niet erdoor!). Snij de tomaten in stukken.
- Giet de bollen mozzarella af en snij in plakjes.
- Giet de warme adukibonen af, maar laat een klein beetje vocht onderin de pan zitten. Voeg olijfolie, citroenrasp en citroensap toe. Pureer of prak tot een zeer grove puree en breng op smaak met peper en zout. Let op, de bonen zijn van zichzelf al een beetje zout!
- Maak de quesadillas klaar. Leg de helft van de maistortillas op het aanrecht en smeer een flinke eetlepel adukibonenmengsel op elke tortilla. Leg een paar ringetjes ui op elke tortilla en dan de mozzarella. Als laatste een bergje rauwe spinazie (het slinkt straks vanzelf).Neem de andere helft van de tortillas,smeer nog een beetje adukibonenmengsel daarop (bij wijze van plaksel) en dek de belegde tortillas ermee af. Nu heb je twee quesadillas per persoon.
- Bak de quesadillas in je grootste koekenpan met een klein beetje olie (2 tegelijk als dat past) totdat de mozzarella wat gesmolten is en ze aan weerszijde een beetje bruin zijn.
- Maak intussen de overgebleven spinazie aan met de vinaigrette en meng daar de stukjes tomaat doorheen.
- Serveer de quesadillas met de spinazie salade.