Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Puree met waterkers, miso-roomsaus, hazelnoten en boleten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Puree met waterkers, miso-roomsaus, hazelnoten en boleten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1200 gram Frieslander aardappels
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks sjalot
  • 0.5 blokje misobouillon
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram hazelnoten
  • 4 stuks boleten
  • 0.5 zakje waterkers

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels en snij in stukjes van 2 a 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Snipper de sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg wat peper toe en kruimel het miso blokje erbij (0,5 bij 4p). Voeg de slagroom toe. Kook zachtjes verder.
  3. Hak de hazelnoten grof. Rooster in een droge koekenpan. Laat afkoelen. Hak eventueel wat fijner.
  4. Snij het hoedje van de boleet en snij in plakjes. Snij de stam in plakken van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak beide in 5-7 minuten goud bruin.
  5. Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers.
  6. Giet de aardappels en prei af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp met een klont boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Roer de waterkers door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.
  7. Serveer de puree met de boleten, hazelnoten en miso-roomsaus.