Puree met waterkers, miso-roomsaus en beekridder
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Frieslander aardappels
- 400 gram knolselderij
- 1 stuks prei
- 1 stuks sjalot
- 0.5 blokje misobouillon
- 200 ml slagroom
- 0.5 zakje waterkers
- 400 gram beekridder
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- 200 ml witte wijn (optioneel)
- scheut olijfolie extra vierge
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Was de aardappels en schil de knolselderij. Snij in stukjes van 2 a 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappels en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Snipper de sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met de witte wijnazijn (zie culi-tip). Voeg wat peper toe en kruimel het miso blokje (0,5 bij 4p) erbij. Voeg de slagroom toe. Laat zachtjes verder koken.
- Giet de aardappels, knolselderij en prei af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Verwijder alleen dikke stelen van de waterkers en hak grof. Roer door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.
- Verwarm boter in een koekenpan. Kruid de vis met peper en zout. Bak als de boter begint te bruisen de beekridder ca. 3 minuten op de huid. Draai nog 2 minuutjes om.
- Serveer de puree met de beekridder en miso roomsaus.
- Goed te weten: De Beekridder is niet per sé 1 filet per persoon, maar 100 gram per persoon.
- Voeg de witte wijn (optioneel) toe en laat tot de helft inkoken.