Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Beekridder streekvis met miso-roomsaus en waterkerspuree

Vis

  • Totale tijd minuten
2025 12 WB Beekridder miso roomsaus waterkerspuree

Ingrediënten

In de box

  • 1200 gram aardappelen Doré
  • 400 gram knolselderij
  • 300 gram spitskool
  • 1 stuks sjalot
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) misobouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje waterkers
  • 400 gram beekridder streekvis

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 1 el witte wijnazijn
  • 200 ml witte wijn (optioneel)
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappelen en schil de knolselderij. Snij in stukjes van 2 à 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Snij de spitskool in dunne reepjes. Leg op de aardappels. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Snipper de sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met de witte wijnazijn (zie culi-tip). Voeg wat peper toe en kruimel het misobouillonblokje (0,25 bij 2p) erbij. Voeg de slagroom toe. Laat zachtjes verder koken.
  3. Giet de aardappels, knolselderij en spitskool af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Verwijder alleen dikke stelen van de waterkers en hak grof. Roer door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.
  4. Verwarm boter in een koekenpan. Kruid de vis met peper en zout. Bak als de boter stopt met bruisen de vis ca. 3 minuten op de huid. Draai nog 2 minuutjes om.
  5. Serveer de puree met de beekridder vis en miso-roomsaus.
  6. Culi-tip: Voeg de witte wijn (optioneel) toe en laat tot de helft inkoken.