Puree met beekridder, miso-roomsaus en waterkers
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Frieslander aardappels
- 2 stuks prei
- 1 stuks sjalot
- 0.5 blokje misobouillon
- 200 ml slagroom
- 0.5 zakje waterkers
- 400 gram beekridder
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Was de aardappels en snij in stukjes van 2 a 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappels en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Snipper de sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg wat peper toe en kruimel het miso blokje erbij (0,5 bij 4p). Voeg de slagroom toe. Kook zachtjes verder.
- Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers en leg apart.
- Verwarm boter in een koekenpan. Kruid de vis met peper en zout. Bak als de boter begint te bruisen de beekridder ca. 3 minuten op de huid. Draai nog 2 minuutjes om.
- Giet de aardappels en prei af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp met een klont boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Roer de waterkers door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.
- Serveer de puree met de beekridder en miso-roomsaus.
- Goed te weten: De Beekridder is niet per sé 1 filet per persoon, maar 100 gram per persoon.