Puntpaprika gevuld met tarwe, cherry tomaatjes, olijven, feta en lente-ui
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 g Snelkooktarwe
- 4 stuk(s) Lente-ui
- 4 stuk(s) Puntpaprika
- 200 g Olijven feta mix
- 1 bos(sen) Verse dille
- 2 bakje(s) Gemengde cherrytomaatjes
- 150 ml Yoghurt
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Peper en zout
- besprenkelen Olijfolie
- snufje(s) Paprikapoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de tarwe in een pan met 1 liter water, een bouillonblokje en kook in circa 20-25 minuten gaar vanaf dat het water weer kookt.
- Snij het groen van de lente-ui in ringetjes en het witte deel in stukjes van circa 3 cm. Hak de dille fijn. Snij de knoflook in dunne plakjes. Laat de olijven en feta uitlekken en hak grof in wat kleinere stukjes.
- Snij de paprika's in de lengte doormidden. Vet een ovenschaal in en leg ze daar in. Vul ze met de knoflook, de olijven/feta mix, het grootste deel van de dille en het wit van de lente-ui (en dus eventueel ook de tarwe als die al gaar is. Zo ja, doe dan ook meteen een flink deel van de groene lente-ui ringetjes erbij, zo nee dan komt het later in dit recept goed ;)).
- Snij de cherrytomaatjes doormidden en leg die deels in de paprika's en deels eromheen. Besprenkel alles met wat olijfolie en wat zout en schuif gedurende 25 minuten in de oven.
- Maak de yoghurt op smaak met een snufje paprikapoeder, zout, peper en nog wat van de dille, en zet even weg.
- Giet de tarwe af (hij mag echt nog vrij veel bite hebben). Roer er lekker wat olijfolie, zout, peper en een flink deel van de groene lente-ui ringen doorheen. Zet weg met de deksel op de pan.
- Haal de paprika's uit de oven als ze gaar genoeg zijn naar je smaak. Serveer de paprika's met flinke klodders yoghurtsaus en de tarwe ernaast (of dus erin!).
- <br>Let op: je hebt ook bij een ander gerecht dille nodig deze week. <br>Tip: als je genoeg tijd hebt kan je ook de tarwe eerder koken zodat je die kan mengen met de rest van de spulletjes die straks in de paprika's gaan.