Puntpaprika gevuld met ricotta en raapstelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 puntpaprika
- 2 raapstelen
- 1 takje basilicum
- 1 takje munt
In Huis
- 150 gram ricotta
- 50 gram parmezaanse kaas
- 20 gram pijnboompitten
- 1 tl citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl olijfolie
- naar smaak balsamicoazijn
- naar smaak gedroogde chilipeper vlokken
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 180 C.
- Snijd de paprikas open in de lengte. Maak een snee vanaf 2 cm van de bovenkant tot 2 cm vanaf de onderkant. Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ca. 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en verwijder heel voorzichtig de zaadjes uit de paprika.
- Maak terwijl de paprika roostert de vulling. Blancheer de raapstelen 5 minuten in kokend water met wat zout. Haal uit het water en hak grof.
- Hak de basilicum en munt grof.
- Doe de ricotta met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, citroensap en –rasp, basilicum, munt, gehakte raapstelen en olijfolie in een schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de paprika's voorzichtig met een paar eetlepels van het mengsel. Druk de paprikas weer dicht met je handen. Bestrooi met zout en peper en druppel er wat olijfolie en balsamico-azijn over.
- Bestrooi op het laatste met wat gedroogde chilipeper en serveer.
- Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades en kipgerechten.