Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pulled seitan gyros met pitabroodje en yoghurtsaus, regenboogpeen en aardappeltjes

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pulled seitan gyros met pitabroodje en amandelyoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram regenboogpeen
  • 0.5 stuks rode ui
  • 150 gram (amandel) yoghurt
  • 0.5 bosje radijs
  • 2 stuks roodlof
  • 2 pakje pulled seitan gyros
  • 4 stuks volkoren pitabroodjes
  • 8 blaadjes raapsteel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el (vegan) mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappels en de regenboogpeen. Snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten bruin en gaar.
  3. Snij de ui in dunne halve ringen en doe in een bakje met de rode wijnazijn. Zet weg.
  4. Meng de yoghurt met de mayonaise, peper en zout. Pers de knoflook erbij. Zet alvast op tafel.
  5. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje peper en zout. Snij de radijs in kleine partjes en meng door de dressing. Snij de roodlof in ringen en meng vlak voor serveren door de dressing.
  6. Bak de pulled chicken in een koekenpan op middelhoog vuur in wat olie in een koekenpan tot deze goed warm is.
  7. Rooster de pitabroodjes ca. 2 minuten bij de groenten in de oven of gebruik de broodrooster.
  8. Laat iedereen de broodjes beleggen met wat roodlof, radijs, ingelegde ui, pulledchicken, een paar blaadjes raapsteel en yoghurtsaus. Serveer de aardappels en peen erbij. Eet de rest van de roodlof/radijs als fris slaatje ernaast.