Pulled pork tortilla’s met ingelegde ui, tomaatjes, paprika en pittige tomatendip
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks spitskool
- 2 el volle kwark
- 1 stuks rode peper
- 300 gram pulled pork
- 1 stuks rode paprika
- 200 gram pomodori tomaatjes
- 10 gram koriander
In Huis
- 4 el rode wijnazijn
- 2 el citroensap voor de spitskool (uit een flesje)
- 1 tl Dijon mosterd
- 4 el milde olijfolie
- 0.5 tl zout
- 150 ml mayonaise
- 1.5 el zongedroogde tomaten
- 0.5 teen knoflook
- 8 stuks mini tortilla's
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met de rode wijnazijn. Zet weg.
- Snij de spitskool in hele fijne sliertjes. Doe in een mengkom samen met het citroensap, mosterd, kwark, olijfolie, peper en de aangegeven hoeveelheid zout.
- Maak de dip. Hak de rode peper grof. Doe in een keukenmachine of bakje van de staafmixer samen met de mayonaise, zongedroogde tomaten en knoflook en mix tot een gladde mayo.
- Besprenkel de tortilla’s met een beetje olie, peper en zout. Leg de tortilla’s over de spijlen van het ovenrek zodat het de vorm van een tacoschelp krijgt. Bak de taco’s in ca. 9 minuten knapperig in de oven. Let op: ze kunnen snel kleur krijgen!
- Bak de pulled pork in een koekenpannetje tot het vocht is verdwenen en het bruin en knapperig is. Schep af en toe om.
- Snij de paprika in reepjes en de tomaatjes doormidden. Hak de koriander grof.
- Beleg de taco’s met de spitskool, paprika, tomaatjes, ingelegde ui en pulled pork. Serveer met de koriander en de pittige tomatendip.