Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pulled pork pie met waterkerssoep en tomaten-bonensalade met mimosa

Varken

  • Totale tijd minuten
2024 32 WB pulled pork pie waterkerssoep Franse tomaten bonensalade mimosa 15952

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 stuks sjalot
  • 4 stuks pulled pork pie
  • 200 gram aardappel
  • 100 gram waterkers
  • 2 stuks eieren
  • 300 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje (voor 500 ml) (groente)bouillon
  • 500 ml kokend water
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • snuf nootmuskaat
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Kook beetgaar in 4-5 minuten vanaf dat het water weer goed kookt. Spoel koud af en laat uitlekken.
  3. Verhit olie in een afdekbare soeppan. Snipper de helft(!) van de sjalot en fruit glazig (de rest gaat bij de bonen straks). Voeg wat zout toe.
  4. Hak de knoflook fijn. Bak zachtjes mee als de sjalot glazig is.
  5. Haal de pie’s uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schil de aardappel en snij de in blokjes. Voeg bij de sjalot en schep een paar keer om.
  7. Voeg het bouillonblokje en het water toe en laat ca. 6 minuutjes zachtjes afgedekt koken tot de aardappel gaar is. Hak de waterkers grof en voeg toe. Laat 2 minuten slinken en puree met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout, peper, kneepje citroensap en een snuf nootmuskaat.
  8. Zet een pannetje water op en kook de eieren in 8 minuten hard vanaf dat het water kookt. Laat goed schrikken, pel en prak met een vork tot ‘mimosa’.
  9. Maak in een slakom een dressing van de azijn, mosterd, mayonaise en olijfolie extra vierge, peper en zout. Snipper de andere helft van de sjalot heel fijn en meng vast door de dressing.
  10. Halveer de tomaatjes. Schep samen met de lauwe boontjes door de dressing.
  11. Garneer de soep en de tomaat-bonensalade met de mimosa en serveer de pie’s erbij.