Pulled pork pie met gevulde salade van krieltjes, sperziebonen en tomaatjes
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks pulled pork pie
- 500 gram krieltjes
- 500 gram sperziebonen
- 1 stuks sjalot
- 300 gram cherrytomaatjes
In Huis
- 3 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd Dijon
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de pie’s uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.
- Halveer de krieltjes.
- Zet de krieltjes op in een ruime pan gezouten water (sperziebonen komen er later bij) en breng aan de kook.
- Verwijder de steeltjes van de sperziebonen (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Voeg als de krieltjes 3 minuten goed gekookt hebben de boontjes toe. Kook nog ca.5 minuten (vanaf dat het water weer kookt) tot beide beetgaar zijn. Giet en spoel goed koud af. Laat uitlekken.
- Maak in een grote kom een vinaigrette van de azijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Snipper de sjalot heel fijn (3 el bij 4p!) en meng bij de vinaigrette. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
- Halveer de tomaatjes. Schep vlak voor het aan tafel gaan samen met de wat afgekoelde krieltjes en boontjes door de dressing.
- Wist je dat de Pie’s van Fons te koop zijn in de Crisp app?