Pulled pork met oranje bloemkool ‘steaks’, geroosterde aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappels
- 1 stuks oranje bloemkool
- 1 stuks rode ui
- 150 gram spitskool
- 360 gram pulled pork
- 1 stuks lente-ui
- 0.5 stuks rode peper
- 150 ml yoghurt
- 1 stuks limoenrasp
In Huis
- 4 el (milde) olie
- 2 el citroensap (uit flesje)
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 tl suiker (optioneel)
- 2 el mayonaise
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met gezouten water, ze hoeven net niet onder te staan. Kook 5 minuten voor (vanaf dat het water kookt).
- Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng de (milde) olie en het citroensap, zout en peper in een kommetje. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer aan beide kanten in met het olie-citroenmengsel.
- Giet de aardappels af. Vet een ovenschaal in, stort de aardappels erin en besprenkel met flink olie, paprikapoeder, zout en peper.
- Rooster de aardappels en bloemkool 25-30 minuten in de oven.
- Doe de rijstazijn in een mengkom. Geen rijstazijn in huis? Meng dan de witte wijnazijn met suiker en klop tot de suiker is opgelost.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in dunne reepjes. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg.
- Bak de pulled pork in een pannetje met wat olie tot deze warm is.
- Maak het yoghurtsausje. Snij het wit en lichtgroene deel van de lente-ui fijn. Gebruik het donkergroene deel evt. voor garnering. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng het wit van de lente-ui en de rode peper met de yoghurt, mayonaise, rasp van de limoen, zout, peper en en scheutje olijfolie extra vierge.
- Serveer de pulled pork met de aardappelen en bloemkool, garneer met de grofgesneden lente-ui, de ingelegde ui en kool en het yoghurtsausje.