Pulled pork met bloemkool, krokante aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram bloemkool
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 50 gram rode ui
- 150 gram spitskool
- 1 stuks lente-ui
- 0.5 stuks rode peper
- 150 ml yoghurt
- 1 stuks limoenrasp
- 320 gram pulled pork
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 tl suiker (optioneel)
- 4 el mayonaise
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, een kneepje citroensap, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, de deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie en het paprikapoeder toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
- Doe de rijstazijn in een mengkom. Geen rijstazijn in huis? Meng dan de witte wijnazijn met suiker en klop tot de suiker is opgelost.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in dunne reepjes. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg.
- Maak het yoghurtsausje. Snij de lente-ui en rode peper (zaadlijsten verwijderd) fijn. Meng met de yoghurt, mayonaise, rasp van de limoen, zout, peper en scheutje olijfolie extra vierge.
- Bak de pulled pork in een pannetje met wat olie op middelhoog vuur tot deze warm is. Serveer met de aardappeltjes, bloemkool, ingelegde ui en kool en het yoghurtsausje.