Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pulled pork met Beemster Valery, funky rauwkostsalade en mosterdblad

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pulled pork met Beemster Valery, funky rauwkostsalade en mosterdblad | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Beemster Valery aardappels
  • 1 stuks rode ui
  • 2 el yoghurt voor de dressing
  • 200 gram spitskool
  • 600 gram koolrabi
  • 1 stuks rode peper
  • 15 gram koriander
  • 300 gram pulled pork
  • 4 el yoghurt voor de saus
  • 75 gram rood mosterdblad

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 4 el (milde) olijfolie
  • 0.5 tl zout
  • 4 el mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met de rode wijnazijn.
  4. Meng in een slakom het citroensap met de mosterd, yoghurt, milde olijfolie, peper en de aangegeven hoeveelheid zout. Snij de spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing. Beetje meer spitskool mag ook! Aan de proefkeukentafel gaat deze salade altijd schoon op.
  5. Schil de koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in grote lucifers. Snij de rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij de koriander grof. Meng met de spitskool.
  6. Bak de pulled pork in een koekenpannetje tot het vocht is verdwenen en het bruin en knapperig is. Schep af en toe om.
  7. Maak intussen de saus. Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  8. Was de mosterdbladsla en meng door de rauwkost.
  9. Serveer de pulled pork met het ingelegde uitje, de salade en aardappels en de saus erbij.