Broodje pulled oesterzwam met ingelegde venkel en een eitje
Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram oesterzwammen
- 1 stuks venkel
- 4 sneetje pain gris brood
- 4 stuks eieren
- scheut olijfolie van Abma's
In Huis
- 1 el olie om te bakken
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- naar smaak chilipoeder
- 1 teen knoflook
- 6 el witte wijnazijn
- 6 el water
- 2 el suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de olie, sojasaus en ketjap manis. Breng op smaak met chilipoeder naar smaak, zout en peper. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
- Scheur de oesterzwammen in repen. Voeg toe aan de marinade en hussel goed. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Maak de ingelegde venkel. Zet een steelpannetje op met de wijnazijn, het water en de suiker en warm zachtjes op. Verwijder intussen het loof, de onderkant en het hart van de venkel. Snij in hele dunne reepjes. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost en voeg de venkel toe. Laat staan tot gebruik.
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
- Verwarm wat olie in een pan en bak een eitje per persoon.
- Besprenkel de sneetjes brood met wat olijfolie van Abma’s en beleg met het eitje, de oesterzwammen en de ingelegde venkel.