Pulled-chickenpie met broccoli-waterkerssoep en frisse venkelsalade met sinaasappel, dragon en waterkers
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1.5 stuks rode ui
- 2 stronken broccoli
- 4 stuks pulled-chickenpie
- 2 el dragon
- 2 stuks venkel
- 1 stuks sinaasappel
- 100 gram waterkers
- 100 ml zure room
In Huis
- 1500 ml water
- olie om te bakken
- 1 tl komijnzaad (optioneel)
- 1 teentje knoflook
- 2 stuks bouillonblokjes (groente of kip)
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 0.5 tl honing
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Snipper de ui en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad toe (als je dat in huis hebt) en fruit even mee.
- Verwijder alleen het onderste deel van de broccolisteel. Snij de steel in stukken en haal de roosjes af.
- Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water (bijv. beginnen met 2/3) en de bouillonblokje(s) toe. Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
- Haal de pom-pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
- Maak in een slakom een dressing van de mosterd, honing, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Hak de dragonblaadjes fijn. Voeg bij de dressing.
- Verwijder het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en halveer. Snij in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de slakom. Verwijder de onder- en bovenkant van de sinaasappel (je moet het vruchtvlees zien). Zet de sinaasappel neer en snij de schil er van boven naar beneden af tot je het vruchtvlees ziet. Snij dan met een groot mes de partjes tussen de velletjes uit. Doe dit boven de slabak zodat het sap daarin valt. Voeg de partjes toe.
- Doe ongeveer een kwart van de waterkers bij de broccoli (dikkere stelen mogen mee). Gebruik de rest voor de sla en verwijder dikkere stelen indien gewenst.
- Pureer de broccoli en waterkers tot soep en breng op smaak met peper en zout. Kijk of de dikte goed is, voeg anders nog wat water toe. Garneer de soep met zure room en serveer tegelijk of voorafgaand aan de pies en sla.