Pulled chicken Pom-Pie met zoete aardappelsoep en appel-koolrabi-slaatje
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 0.5 stukje gember
- 500 gram zoete aardappel oranje
- 4 stuks pulled chicken Pom-Pie
- 300 gram koolrabi
- 2 stuks appel Elstar
- 0.5 bosje peterselie
- 1 stuks limoen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokken
- 800 ml kokend water
- 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
- 2 tl Dijon mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en fruit zachtjes glazig in een soeppan in wat olie. Schil de gember en snij grof, hak de knoflook (grof) en voeg toe. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. Voeg toe, samen met de chilivlokken, aangegeven hoeveelheid kokend water en bouillonblokje(s). Kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
- Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.
- Maak intussen de koolrabi-appelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van de Dijon mosterd, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant. Snij in staafjes of kleine blokjes en voeg bij de vinaigrette. Verwijder het klokhuis van de appel, snij in blokjes en voeg erbij. Hak de peterselie fijn. Hou eventueel wat peterselie achter voor garnering van de soep en voeg de rest bij de sla.
- Pureer de soep glad m.b.v. een staafmixer. Breng op smaak met peper. Rasp de limoen en snij de limoen in partjes. Voeg de limoenrasp toe aan de soep en breng het geheel op smaak met peper.
- Garneer de soep eventueel met de overgebleven peterselie en de limoenpartjes. Serveer met de pie’s en de salade.