Pulled chicken pie van Pom-Pie, pompoensoep en little gem met vinaigrette
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 900 gram flespompoen
- 1 bakje soep specerijen
- 4 stuks pulled chicken pie
- 6 kropje little gem
- 2 el koriander
- 80 ml yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 800 ml kokend water
- 2 blokje groentebouillon
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een grote soeppan en fruit de ui zachtjes (!) aan.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukken van 2-3 cm. Hak de knoflook grof.
- Voeg de specerijen, de knoflook en een snuf zout bij de ui. Schep een paar keer om. Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Dek af en kook, vanaf dat het water weer kookt, in 10-12 minuten gaar.
- Haal de Pom-Pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
- Halveer de little gem in de lengte. Laat het kontje zitten. Besprenkel het snijvlak goed met olie en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de helftjes op middelhoog vuur ca. 8 minuten op de snijkant (Zie tip).
- Maak de vinaigrette van de olijfolie extra vierge, wittewijnazijn, mosterd, peper en zout.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof.
- Besprenkel de (gegrilde) little gem met de vinaigrette. Garneer de soep met yoghurt en koriander. Serveer met de pies.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit 2 tl kerriepoeder en 1 tl gemberpoeder bij 4p. Bij 2p de helft.
- Vind je het grillen te veel werk? Je kunt de little gem ook in reepjes snijden en met de vinaigrette serveren.