Pulled chicken met bloemkool ‘steaks’, geroosterde aardappeltjes en een fris sausje
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 1 stuks bloemkool
- 0.5 stuks rode ui
- 150 gram Chinese kool
- 360 gram pulled chicken
- 2 stuks lente-ui
- 0.5 stuks rode peper
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- 4 el olie (om in te smeren)
- 2 el citroensap (uit flesje)
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 4 el witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- 2 el mayonaise
- scheutje olijfolie extra vierge
- 1 stuks limoenrasp
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met gezouten water, ze hoeven net niet onder te staan, en kook ca. 5 minuten voor.
- Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng de olie en het citroensap, met zout en peper in een kommetje. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer aan beide kanten in met het olie-citroenmengsel.
- Giet de aardappels af. Schud goed hard met de pan, zodat ze kruimig worden. Vet een ovenschaal in, stort de aardappels erin en besprenkel met flink olie, paprikapoeder, zout en peper.
- Rooster de aardappels en bloemkool 25-30 minuten in de oven.
- Verwarm in een steelpannetje de witte wijnazijn en suiker tot de suiker is opgelost. Doe in een mengkom.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg bij de azijn en roer even door. Zet weg.
- Bak de pulled chicken in een koekenpan op middelhoog vuur in wat olie tot deze goed warm is.
- Maak het sausje. Snij het wit en lichtgroene van de lente-ui fijn. Gebruik het donkergroene deel evt. voor garnering. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng lente-ui en de rode peper met de crème fraîche, mayonaise, olijfolie extra vierge, rasp van de limoen, zout en peper.
- Serveer de pulled chicken met de aardappelen en bloemkool, garneer met de grofgesneden lente-ui, de ingelegde ui en kool en het sausje.