Pulled chicken en pitabroodje met yoghurtsaus, regenboogpeen en aardappeltjes uit de oven
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Frieslander aardappelen
- 600 gram regenboogpeen
- 0.5 stuks rode ui
- 200 gram Bulgaarse yoghurt
- 0.5 bosje radijs
- 2 stuks roodlof
- 360 gram pulled chicken
- 4 stuks volkoren pitabroodjes
- 8 blaadjes raapsteel
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el rode wijnazijn
- 3 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappels en de regenboogpeen. Snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten bruin en gaar.
- Snij de ui in dunne halve ringen en doe in een bakje met de rode wijnazijn. Zet weg.
- Meng de yoghurt met de mayonaise, peper en zout. Pers de knoflook erbij. Zet alvast op tafel.
- Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en een beetje peper en zout. Snij de radijs in kleine partjes en de roodlof in ringen. Meng door de dressing.
- Bak de pulled chicken in een koekenpan op middelhoog vuur in wat olie tot deze goed warm is.
- Rooster de pitabroodjes ca. 2 minuten bij de groenten in de oven of gebruik de broodrooster.
- Laat iedereen de broodjes beleggen met wat roodlof, radijs, ingelegde ui, pulledchicken, een paar blaadjes raapsteel en yoghurtsaus. Serveer de aardappels en peen erbij. Eet de rest van de roodlof/radijs als fris slaatje ernaast.