Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Provençaalse ratatouille met kabeljauwfilet en volkoren parelcouscous

Vis

  • Totale tijd minuten
Wk 25 ratatouille kabeljauw

Ingrediënten

In de box

  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 bosje bouquet garni (verse kruiden)
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 200 gram volkoren parelcouscous
  • 4 kabeljauwfilets

In Huis

  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • snufje suiker
  • 20 gram roomboter
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olie in een grote braadpan of wok op matig vuur. Snij de aubergine in grove stukken. Bak zacht maar niet bruin. Snipper de rode ui, pers de knoflook en snij de paprika (rood en groen) in stukken. Voeg toe.
  2. Zet een pan water op voor de parelcouscous.
  3. Haal het samengebonden bosje kruiden (bouquet garni) uit het zakje (laat de peterselie zitten). Snij de courgette en tomaat in grove stukken. Voeg bij de andere groenten, samen met het bouquet garni en een snufje suiker. Laat met het deksel schuin op de pan op matig vuur ca 15 min* sudderen. Roer af en toe.
  4. Kook de parelcouscous met een scheut olie in 8-10 minuten gaar. Giet af en voeg nog een scheut olie toe.
  5. Verwarm een klont boter en olie in een koekenpan. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Bak als de boter stopt met schuimen en een beetje bruin wordt, ca 8 minuten op de vel-kant, afhankelijk van de dikte. Draai op het laatst nog even kort om.
  6. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. Serveer met de kabeljauw en parelcouscous.
  7. * Heb je de tijd, begin dan wat eerder en laat de ratatouille zo’n 1½ - 2 uur pruttelen. Hoe langer je de ratatouille laat pruttelen, hoe lekkerder. In het bouquet garni zit: munt, tijm, oregano, rozemarijn en salie. Bewaar een beetje ratatouille voor de lunch. Besmeer een boterham met humus en beleg met de ratatouille (koud of warm).