Provençaalse kippendij met ovengroenten, kappertjes en stokbrood
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 400 gram wortelpeterselie
- 300 gram wortel
- 250 gram koolrabi
- 1 stuks sjalot
- 400 gram provençaalse kippendij
- 4 el kappertjes
- 2 stuks stokbrood meerzaden
- 15 gram peterselie
In Huis
- (milde) olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 8 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pers de citroen uit. Bewaar de uitgeperste citroenhelft(en).
- Schil de wortelpeterselie, de wortel en de koolrabi. Snij de groenten in Vlaams frietformaat. Snij de sjalot in lange partjes.
- Meng de gesneden groenten met (milde) olie, zout en peper. Pers de knoflook erover en besprenkel met wat citroensap (straks gebruik je de rest). Leg de uitgeperste citroenschil erbij. Meng goed en leg in een ovenschaal of braadslee.
- Maak ruimte in het midden vrij en leg de Provençaalse kip ertussen (de kip is al gezouten!). Bak 25-30 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 20 minuten zodat het brood er op het laatst bij kan.
- Maak een dressing van citroensap (0,5 el bij 2p), de (Dijon) mosterd, de olijfolie extra vierge en wat zout. Roer de kappertjes door de dressing.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak ca. 10 minuten.
- Hak de peterselie grof.
- Haal de groenten en kip uit de oven. Garneer met de peterselie en besprenkel de groenten met een deel van de dressing. Zet de rest van de dressing op tafel om het brood in te dippen.