Provençaalse kippendij met ovengroenten, kappertjes en landbrood
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 400 gram wortelpeterselie
- 2 stuks peen
- 300 gram koolrabi
- 1 stuks banaansjalot
- 400 gram provençaals kippendijenvlees
- 6 el kappertjes
- 1 stuks landbrood
- 10 gram peterselie
In Huis
- (milde) olijfolie
- 2 teen knoflook
- 1 tl mosterd
- 8 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pers de citroen uit. Bewaar de uitgeperste citroenhelft(en)!
- Schil de wortelpeterselie, peen en koolrabi. Snij de groenten in Vlaams frietformaat. Snij de sjalot in lange partjes.
- Meng de gesneden groenten met (milde) olijfolie, zout en peper. Pers de knoflook erover en besprenkel met een lepeltje citroensap (straks gebruik je de rest). Leg de uitgeperste citroenschil erbij. Meng goed en leg in een ovenschaal of braadslee.
- Maak ruimte in het midden vrij en leg de gemarineerde kip ertussen (de kip is al gezouten!). Bak 25-30 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 15-20 minuten zodat het brood er de laatst bij kan.
- Maak een dressing van citroensap (1 el bij 4p), mosterd, olijfolie extra vierge en wat zout. Roer de kappertjes door de dressing.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 8-12 minuten af (afhankelijk van het formaat).
- Hak de peterselie grof.
- Haal de groenten en kip uit de oven. Garneer met de peterselie en besprenkel de groenten met een deel van de dressing. Zet de rest van de dressing op tafel om het brood in te dippen.