Provençaalse kippendij met geroosterde groenten en stokbrood
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 300 gram koolrabi
- 1 stuks banaansjalot
- 400 gram gesneden pastinaak en peen
- 400 gram Provençaalse kippendij
- 2 stuks stokbrood meerzaden
- 10 gram peterselie
In Huis
- (milde) olijfolie
- 2 teen knoflook
- 1 tl mosterd
- 8 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pers de citroen uit. Bewaar de uitgeperste citroenhelft(en).
- Schil de koolrabi en snij in frietformaat. Snij de sjalot in lange partjes.
- Meng de voorgesneden groenten en koolrabi en sjalot met (milde) olijfolie, zout en peper. Pers de knoflook erover en besprenkel met wat citroensap (straks gebruik je de rest). Meng goed en leg in een ovenschaal of braadslee.
- Maak ruimte in het midden vrij en leg de gemarineerde kip ertussen (de kip is al gezouten!). Bak 25-30 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 15-20 minuten zodat het brood de laatste 10 minuten bij kan.
- Maak een dressing van citroensap (1 el bij 4p), mosterd, olijfolie extra vierge en wat zout.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 8 minuten af.
- Hak de peterselie grof.
- Haal de groenten en kip uit de oven. Garneer met de peterselie en besprenkel de groenten met een deel van de dressing. Zet de rest van de dressing op tafel om het brood in te dippen.