Provençaalse kip met traybake van bloemkool, aardappel, paprika en kappertjes-citroen-peterselie vinaigrette
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks citroensap
- 2 tenen knoflook
- 7.5 gram peterselie
- 3 el kappertjes
- 400 gram Provençaalse kippendijen
In Huis
- olie om te bakken
- 8 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snij de aardappelen (met schil) in stukken van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif vast in de oven.
- Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukken. Snij de paprika in reepjes. Meng in een ovenschaal met olie, de helft(!) van het citroensap, zout en peper. Pers de knoflook erbij. Zet naast de aardappelen in de oven (of erboven als het niet past.) Bak nog ca. 20 minuten tot alles gaar is.
- Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, rest van het citroensap, mosterd, peper en zout. Hak de peterselie fijn. Meng samen met de kappertjes door de vinaigrette.
- Bak de kip in wat olie in een koekenpan in 8-10 minuten gaar.
- Besprenkel de vinaigrette over de groenten en serveer met de kip en aardappeltjes.