Provençaalse kip met Romanesco, paprika, landbrood en kappertjesvinaigrette
Kip
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks puntpaprika
- 1 stuks romanesco bloemkool
- 200 gram peen
- 400 gram Provençaalse kippendij
- 2 el peterselie
- 2 el kappertjes
- 0.5 stuks landbrood
In Huis
- 2 teen knoflook
- (milde) olijfolie
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 1 tl mosterd
- 6 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de ui in parten en paprika in repen. Maak roosjes van de romanesco en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Leg in een grote ovenschaal of braadslee en pers de knoflook erbij. Meng met flink olie, de helft van het citroensap, zout en peper.
- Leg de gemarineerde kip op de groenten (de kip is al gezouten!). Bak 20-25 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 15 minuten voor het brood.
- Hak de peterselie fijn. Maak de vinaigrette van kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, de rest van het citroensap, peterselie en wat zout.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in 8-10 minuten af.
- Haal de groenten en kip uit de oven. Snij het brood in plakken. Besprenkel de groenten met een deel van de vinaigrette. Zet de rest van de vinaigrette op tafel om het brood in te dippen.