Provençaalse kip met bloemkool, paprika, venkel, landbrood en kappertjesvinaigrette
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode parika
- 1 stuks venkel
- 1 stuks bloemkool
- 250 gram peen
- 400 gram Provençaalse kippendij
- 1 bosje peterselie
- 3 el kappertjes
- 1 stuks landbrood
In Huis
- 2 tenen knoflook
- (milde) olijfolie
- 3 el citroensap (mag uit een flesje)
- 2 tl mosterd
- 8 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de venkel in dunne plakjes. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Leg alles in een grote ovenschaal of braadslee en pers de knoflook erbij. Meng met flink (milde) olie, de helft van het citroensap, zout en peper.
- Leg de gemarineerde kip op de groenten (de kip is al gezouten!). Bak ca. 25 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn. Zet een wekker op 15 minuten voor het brood, deze leg je er later bij.
- Hak de peterselie fijn. Maak een vinaigrette van de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, peterselie, peper, zout en de rest van het citroensap.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in 8-10 minuten af.
- Haal de groenten en kip uit de oven. Snij het brood in plakken. Besprenkel de groenten met een deel van de vinaigrette. Zet de rest op tafel om het brood in te dippen