Provençaalse groentestoof met vegan gehakt, kruidenolie, pijnboompitjes en gebakken aardappeltjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks aubergine
- 1.5 stuks groene paprika
- 2 stuks courgette
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks rode peper
- 400 gram vegan gehakt
- 1 bosje verse oregano
- 3 el kappertjes
- 30 gram pijnboompitjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook
- 1 el rode wijnazijn
- 2 tl gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden)
- 80 ml olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
- Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak op middelhoog vuur, voeg zout toe. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, bak even mee.
- Pers de helft(!) van de knoflook erbij en blus af met de rode wijnazijn. Voeg de tomatenstukjes en gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) toe. Laat afgedekt ca. 15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!).
- Verwarm olie in een koekenpan. Snipper en fruit de ui. Hak de rode peper fijn, voeg toe. Pers de rest van de knoflook erbij. Voeg het vegan gehakt toe (het is al gezouten), bak rul met behulp van een spatel.
- Maak de kruidenolie. Hak de oreganoblaadjes fijn en meng met de kappertjes, olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Meng het vegan gehakt door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Veeg de koekenpan schoon. Bak de pijnboompitjes in het koekenpannetje zachtjes tot ze beginnen te kleuren (blijf erbij! Zonde als het aanbrandt).
- Besprenkel de groenten royaal met de kruiden-kappertjesolie en pijnboompitjes. Serveer met de gebakken aardappeltjes.