Procureursteaks met gebakken aardappelen en aubergine met yoghurtsaus en rauwkost
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 2 stuks aubergine
- 1 bakje yoghurt
- 2 el bieslook
- 1 stuks komkommer
- 100 gram cherrytomaatjes
- 4 stuks procureursteak
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook
- boter om te bakken
Recept stappen
- NB Laat de procureur goed op kamertemperatuur komen (ca 2 uur).
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was of schil de aardappelen. Snij de aardappelen en aubergine in stukken van 2 cm. Doe in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven. Schud halverwege om.
- Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout. Hak of knip de bieslook fijn en roer door de yoghurt.
- Snij de komkommer in plakjes en zet samen met de cherrytomaatjes op tafel.
- Dep de procureursteaks droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Verhit boter en olie in de pan en bak de steaks 2 minuten per kant op hoog vuur en vervolgens ca 1 minuut per kant op zacht vuur. Of bak 4-6 minuten op de bbq.
- Serveer de aardappelen en aubergine met de yoghurtsaus. Serveer met de steaks en rauwkost.
- BBQ tip: De procureursteaks kan je op de bbq bereiden.