Procureursteak met salade van krieltjes, courgette, roodlof en aardbeien
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram krieltjes
- 4 stuks procureursteak
- 1 stuks courgette
- 2 stuks roodlof
- 1 bakje aardbeien
- 100 gram amsoi
In Huis
- boter om te bakken
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 4 el balsamico azijn
Recept stappen
- NB Laat de procureursteaks echt goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen!
- Was de krieltjes en halveer de grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water er kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en hou warm.
- Dep de pocureursteaks droog en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Verhit een klontje boter in de pan en bak hier de steaks in 8-10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Was de courgette, snij in de lengte door en maak dunne plakjes met een kaasschaaf. Doe in een grote slakom.
- Verwijder het kontje van de roodlof, snij in ringetjes en voeg bij de courgette.
- Verwijder het kroontje van de aardbeien, halveer driekwart hiervan en voeg bij de courgette. Pureer de rest samen met de olijfolie extra vierge en balsamico azijn tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de amsoi in reepjes en voeg bij de courgette en roodlof.
- Serveer de procureursteaks met de salade en de krieltjes.
- Leuk om de procureur op de barbecue te bereiden!