Primosale buffelkaas met geroosterde courgette en in balsamico gekonfijte kerstomaatjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Courgette
- 8 blaadje(s) Basilicum
- 200 g Primosale buffelkaas
- naar smaak Rucola
In Huis
- 400 g Kerstomaatjes
- 8 el Olijfolie
- 8 el Balsamicoazijn
- 1 stuk(s) Spaanse peper
- 2 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Doe de kerstomaatjes op een ovenbakplaat en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Rol ze er lekker doorheen zodat ze goed in de olie zitten. Sprenkel daarna de balsamicoazijn erover. Zet de schaal 15 minuten in het midden van de oven, totdat ze heet zijn en de velletjes barsten. Laat ze even afkoelen.
- Maak terwijl de tomaatjes in de oven staan de courgettes. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Smeer ze in met wat olijfolie en rooster ze in een grillpan net aan gaar.
- Als de kerstomaatjes uit de oven zijn, verwarm dan de oven op 220 graden om het landbrood straks in te bakken (8 minuten).
- Snij de Spaanse peper in flinterdunne ringetjes. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken.
- Meng een dressing van het citroensap, 6 eetlepels van de olijfolie, peper, zout, de Spaanse peper en de basilicum. Zet apart.
- Verdeel de primosale buffelkaas over vier borden. Strooi er peper en zout over. Drapeer de courgette plakjes om de kaas. Leg zoveel mogelijk tomaatjes op en om de kaas. Maak af met wat rucola.
- Giet de dressing over het geheel. Serveer met stukjes landbrood.