Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Preistamppotje met skrei en pesto rosso

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Preistamppotje met skrei en pesto rosso | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1200 gram kruimige aardappels
  • 250 gram (ca.) gele peen
  • 2 stuks prei
  • 4 stuks skrei filet
  • 150 gram pesto rosso
  • 10 gram peterselie
  • 0.5 krop kropsla

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • naar smaak vinaigrette
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en peen en snij in gelijke stukken (de peen iets kleiner). Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en peen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Dep de vis droog. Leg in een passend ovenschaaltje en bestrooi met peper en zout. Verdeel de rode pesto over de filets en besprenkel met wat olijfolie. Zet ca. 15 minuten in de oven.
  4. Hak de peterselie fijn om mee te garneren.
  5. Maak een simpele groene salade met een vinaigrette naar smaak (bij 4p bijv. 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.
  6. Giet de aardappels en groenten af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp fijn met een klont boter en wat kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de vis met pesto erbij en garneer het geheel met de peterselie.
  7. de pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta! https://crispapp.nl/app/product/11067.