Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Preirisotto met lupinebonen, pijnboompitten, za’atarolie en frisse salade

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Preirisotto met lupinebonen, pijnboompitten, za’atarolie en frisse salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 2 stuks prei
  • 400 gram Blue Japonrijst
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 tl za'atar
  • 20 gram peterselie
  • 0.5 krop kropsla
  • 1.5 potje lupinebonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 klont (vegan) boter
  • 1200 ml kokend water
  • 2 blokje (voor 500ml) groentebouillon
  • 2 teen knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak simpele vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de sjalot zachtjes. Voeg zout toe.
  2. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Bak ca. 3 minuten mee met sjalot. Voeg een klont (vegan) boter toe (zie tip).
  3. Bereid de bouillon vast voor in een maatbeker.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg bij de prei, samen met de rijst. Schep een paar keer om. Blus af met de witte wijnazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  5. Bak de pijnboompitten in een droog koekenpannetje tot ze bruinen en laat wat afkoelen. Meng de za’atar in een kommetje met de olijfolie extra vierge, wat peper en zout. Hak de peterselie fijn voor garnering.
  6. Maak intussen een simpele groene salade met vinaigrette naar smaak, bijv. bij 4p 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.
  7. Spoel en giet de lupinebonen af en warm op het laatst mee met de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  8. Besprenkel de risotto met de za’atar-olie en garneer met de peterselie en pijnboompitten. Eet de salade er als een frisse noot bij.
  9. LET op! In za’atar zit SESAMZAAD.