Prei-venkelrisotto met geroosterde witte bonen en frisse salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks prei
- 2 stuks venkel
- 2 pot witte bonen
- 50 gram belegen Beemster kaas
- 0.5 stuks kropsla
In Huis
- 300 gram risottorijst
- olie om te bakken
- klont boter
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1200 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500ml) groentebouillon
- 2 teen knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- naar smaak simpele vinaigrette
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de sjalot zachtjes. Voeg zout toe.
- Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in ringen. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in halve ringen. Bak ca. 3 minuten mee met sjalot. Voeg een klont boter toe.
- Giet de witte bonen af. Meng de helft van de bonen met olie, komijnzaad, paprikapoeder en gedroogde tijm en peper en zout. Verdeel de bonen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven. Schep halverwege de bonen om.
- Bereid de bouillon vast voor in een maatbeker.
- Hak de knoflook fijn en voeg bij de prei en venkel, samen met de rijst. Schep een paar keer om. Blus af met de witte wijnazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
- Maak intussen een simpele groene salade met vinaigrette naar smaak, bijv. bij 4p 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout. Snij de sla en meng de dressing erdoorheen. Rasp de kaas.
- Warm op het laatst de andere helft van de bonen mee met de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Verdeel de kaas en knapperige bonen over de risotto. Serveer met de sla.