Prei-omelet met geitenkaas en lauwwarme krieltjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram krieltjes
- 150 gram prei
- 6 eieren
- 75 gram Hollandse salade geitenkaas
- 2 el bieslook
In Huis
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el mosterd
- 4 el olijfolie, extra vierge
- olie om in te bakken
Recept stappen
- Hak de bieslook fijn en maak eerst de dressing door de azijn, mosterd en extra vierge olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het wit en het zachte groen van de prei in rondjes van ½ cm en spoel goed. Laat uitlekken.
- Kook de krieltjes gaar in water met wat zout ca. 15 minuten. Giet ze af en laat ze een beetje droog stomen. Schep er voorzichtig de dressing door. Dek af zodat het niet te veel afkoelt.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei rondjes om en om ca. 4 minuten aan.
- Meng de eieren in een schaaltje losjes met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk het ei zachtjes over de prei.
- Verbrokkel er de geitenkaas over en laat zachtjes ca. 5 minuten bakken.
- Draai om m.b.v. een bord en laat nog 1 minuut bakken. Garneer eventueel met wat extra bieslook.
- Serveer met de krieltjessalade.