Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Prei met yoghurt, walnoten, chiliboter en Marokkaanse pannenkoek

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 6 stuk(s) Prei
  • 200 ml Yoghurt
  • 2 stuk(s) Marokkaanse pannekoek

In Huis

  • 75 g Boter
  • 1 tl Chilivlokjes
  • 2 takje(s) Munt
  • 2 el Walnoten
  • 1 stuk(s) Eidooier
  • 2 tl Maizena
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de preien in ringetjes en was goed. Verhit 25 g boter in een pan en voeg een beetje olijfolie toe. Laat een beetje bakken en bruin worden. Voeg de prei toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15-20 minuten zachtjes stoven.
  2. Maak de chiliboter door 50 g boter te mengen met de chilivlokken. Verwarm zachtjes in een klein pannetje.
  3. Hak de walnoten en de munt.
  4. Maak een yoghurtpapje. Doe yoghurt, eigeel en maïzena in een schaaltje en meng door elkaar. Roer dit papje door de prei zodra deze goed gaar is. Roer voortdurend en zorg dat het niet meer aan de kook komt. Laat het niet koken, anders schift de yoghurt.
  5. Schenk de warme chiliboter over de preischotel. Strooi er de walnoten en de munt over.
  6. Serveer met koude of warme Marokkaanse pannenkoek.