Prei en bleekselderij met dille, feta en olijven
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 g bleekselderij
- 500 g prei
In Huis
- 200 g witte rijst
- 120 ml olijfolie (extra vierge)
- 3 el citroensap
- 1 bosje(s) verse dille
- 1 bosje(s) verse peterselie
- 100 g zwarte olijven
- 30 g kappertjes
- 200 g feta
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de bleekselderij in plakjes. Kook de bleekselderij beetgaar in water met wat zout.
- Snij de onderkant van de prei en snij de harde donkergroene bovenkant weg. Snij de preien op maat zodat ze inde pan passen. Halveer de preien in de lengte en was ze goed. Zorg dat ze niet uit elkaar vallen.
- Verwarm de helft van de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Leg de preien er in 1 laag in. Kook de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Draai ze af en toe. Voeg (als de preien zacht beginnen te worden) 200 ml kokend water, 3 eetlepels citroensap en de rest van de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en sluit het deksel. Laat 20 minuten zachtjes koken op laag vuur tot de preien helemaal gaar zijn. Draai de preien af en toe om met een tang en check of er niets droog kookt. Als het goed is, is er rond de preien een wat kleverige saus ontstaan. Is dit niet het geval laat de saus dan nog even inkoken zonder deksel. Bestrooi de prei met de helft van de dille en wat peterselie en meng door elkaar. Voeg bleekselderij, olijven en kappertjes toe en meng weer voorzichtig een beetje.
- Meng de rijst met de andere helft dille en wat peterselie.
- Serveer de rijst met de preien en de saus er bovenop en bestrooi met wat verbrokkelde feta.