Prei-champignontaart met venkelslaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram kastanjechampignons
- 2 stuks prei
- 150 gram stokâlde Fryske kaas
- 3 stuks eieren
- 2 stuks venkel
- 15 gram peterselie
In Huis
- 6 plakje hartige taartdeeg
- 1 teen(tje) knoflook
- olie om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een taartvorm met een doorsnede van 30 cm in. Maak de deegplak op maat en bekleed hiermee de bakvorm.
- Hak de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit, snij in ringen.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de champignons aan tot ze bruine randjes krijgen. Voeg de knoflook en prei toe en bak nog 3 minuten mee. Schep regelmatig om. Beng op smaak met peper en zout. Doe in de taartvorm.
- Rasp de kaas. Klop de eieren los met wat peper en zout. Giet in de taartvorm. Bak 40 minuten in de oven tot de taart gaar en goudbruin is.
- Verwijder loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes. Maak een simpele vinaigrette van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Marineer de venkel in de vinaigrette.
- Serveer de prei-champignontaart met het venkelslaatje.