Portugese sperziebonensoep met pistou, eieren, speltbrood en kaas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 6 stuk(s) Tomaten
- 600 g Sperziebonen
- 400 g Aardappelen
- 1 blikje(s) Witte bonen
- naar smaak Speltbrood
- 4 stuk(s) Eieren
- 40 g Basilicum
- 50 g Oude kaas
In Huis
- 1 liter Kokend water
- 3 teentje(s) Knoflook
- Olie om te bakken
- 1 blaadje(s) Laurier
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op, je hebt vaker ui en kaas nodig deze week.
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden voor het brood. Zet de waterkoker aan.
- 2. Snij de ui en 2/3 van de knoflook fijn. Snij de tomaten in stukjes. Haal de boontjes af en snij in stukjes.
- 3. Verhit olijfolie in een ruime pan met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg knoflook, tomaat en boontjes toe en bak een paar minuten terwijl je blijft omscheppen. Voeg de bouillonblokjes, het kokend water en laurierblad toe, breng aan de kook en dek af.
- 4. Schil de aardappels, snij in plakjes en voeg toe. Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Kook ca. 10 minuten tot aardappels en boontjes gaar zijn.
- 5. Kook intussen de eieren hard en bak het brood af in 8-10 min. Maak de pistou: staafmix de basilicum met de olijfolie extra vierge en de rest van de knoflook.
- 6. Pel en halveer de eieren. Breng de soep goed op smaak met peper en zout, serveer in kommen en leg de ei-helften erin. Schep een flinke schep pistou in elke kom en rasp er wat kaas over. Serveer het brood erbij.