Portugese mosselschotel met chorizo en koriander
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3000 g Mosselen
- 1 stuk(s) Ui
- 15 g Koriander
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- 300 g Chorizo
- 1 stuk(s) Rode peper
- om te bakken Olie
- 1 tl Paprikapoeder
- 200 ml Witte wijn
- 800 g Gepelde tomaten
- naar smaak Zuurdesembrood
Recept stappen
- Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg. Hak de ui en knoflook. Snijd de chorizo in kleine blokjes van 1/2 cm. Snijd de rode peper in blokjes. Fruit de uien en knoflook in de olie. Voeg de rode peper en paprikapoeder toe.
- Doe de chorizo erbij en bak mee tot de chorizo mooi bruin is. Schenk de wijn erbij en laat die voor het grootste deel verdampen. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosselen toe. Laat ze ca. 5 minuten koken tot ze open gaan en gaar zijn.
- Schud tijdens het koken een paar keer om. Voeg in de laatste minuut de koriander toe en schud goed door.
- Serveer in grote soepkommen met stevig zuurdesembrood om de saus te deppen.
- Bestrooi in de kommen met nog wat extra verse koriander.