Portobello met vegan kaas, geroosterde groenten, tomaatjes en salie
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 blaadjes salie
- 400 gram wortelpeterselie
- 2 stuks peen
- 300 gram koolrabi
- 2 blikje cherrytomaatjes (blikje)
- 4 stuks portobello
- 1 zakje Italian Aged kaas
- 2 stuks stokbrood meerzaden
In Huis
- 4 teen knoflook
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl gedroogde tijm
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pel de knoflooktenen en snij in flinter dunne plakjes. Pluk de salieblaadjes en halveer de grote exemplaren.
- Schil de wortelpeterselie, peen en koolrabi. Snij de groenten in frietformaat. Doe in een mengkom met olie, rozemarijn, tijm, flink peper en zout. Verdeel over een grote ovenschaal. Voeg de cherrytomaatjes (incl. aanhangend vocht) toe, samen met de helft(!) van de salie en de helft(!) van de knoflook en bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
- Verdeel de vegan kaas over de portobello’s (mag ook wat over de groente en tomaatjes) en garneer het geheel met de rest van de salie en knoflook. Besprenkel de portobello’s met wat citroensap (mag uit een flesje) en wat olie.
- Leg na de 15 minuten de portobello’s op de groenten. Leg het brood erbij en bak nog 10 minuten mee.
- Serveer de groenten en portobello uit de oven samen met het brood.