Portobello met frietjes en een roodlof-appel-koolrabi slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram wortelpeterselie
- 500 gram Nicola aardappels
- 2 stronkje roodlof
- 1 stuks appel
- 200 gram koolrabi
- 80 gram Kinderdijker truffelkaas
- 4 stuks portobello
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl mosterd
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de wortelpeterselie. Was de aardappels. Snij in frietformaat. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
- Maak een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Snij de appel met schil in dunne partjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Meng met de dressing.
- Rasp de kaas. Leg de portobello’s in een ovenschaal en verdeel de kaas erover. Breng op smaak met peper.
- Leg na de 15 minuten de portobello’s naast de groenten in de oven en bak nog 10 minuten mee.
- Serveer de portobello’s met de salade en de frietjes met eventueel wat mayonaise.