Skip to main content

Portobello met belegen kaas en aubergine in tomatensaus met volkoren rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 takjes peterselie
  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 4 portobellos
  • 4 plakjes belegen kaas
  • 1 handje krulandijvie (in reepjes)

In Huis

  • 350 gram volkoren rijst
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 4 blaadjes salie
  • snufje paprikapoeder
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Begin met de tomatensaus. Hak de peterselie fijn. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wijde pan. Bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Doe er de gepelde tomaten, de peterselie, peper en zout bij en laat ca. 20 minuten zachtjes inkoken tot een mooie tomatensaus. Maak tijdens het koken de tomaten een beetje fijn met een houten lepel.
  3. Bereid in de tussentijd de aubergines. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan tot zeer heet en bak de aubergine bruin en gaar in ca. 8 minuten. Haal uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Borstel de portebollos schoon en verwijder de steel. Leg in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de laatste lepel olijfolie. Bak ca. 12 minuten tot beetgaar. Leg in elke portobello een salieblaadje. Snij 4 plakjes van de belegen kaas en leg in de portobellos over de salie. Bestrooi met het paprikapoeder. Bak nog 10 minuten tot de portebollos gaar zijn en de kaas bruin begint te worden.
  5. 5. Schep de aubergineblokjes door de tomatensaus. Serveer de saus over de rijst en bestrooi met wat krulandijvie. Serveer de portebollos ernaast.