Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Portobello gevuld met faux goat en citroenrasp met geroosterde venkel en spaghetti aglio olio

Vegan

  • Totale tijd minuten
Portobello gevuld met faux goat en citroenrasp met geroosterde venkel en spaghetti aglio olio | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 3 stuks venkel
  • 1 stuks rode peper
  • 300 gram Faux goat
  • 4 stuks portobello
  • 300 gram spaghetti (tip)

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el oijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan gezouten water op voor de spaghetti.
  2. Rasp de schil van 1 citroen (bij 4p) en pers de aangegeven hoeveelheid sap.
  3. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes van een halve cm. Meng met wat olijfolie, het citroensap en peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflooktenen (in de schil) erbij. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng een kwart van de rode peper door de faux goat, samen met de citroenrasp en zout en peper naar smaak.
  5. Verwijder de steeltjes van de portobello’s. Smeer aan de binnenkant in met olie en bestrooi met een beetje zout. Leg op de bolle kant in een ovenschaaltje en leg bij de venkel in de oven. Zet een kookwekker op 10 minuten.
  6. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af.
  7. Haal de portobello na 10 minuten uit de oven en smeer in met Faux Goat. Bestrooi met peper. Zet nog 5 minuten terug, evt onder de grill.
  8. Druk de knoflookpulp uit de gepofte teentjes en hak fijn. Meng samen met de olijfolie extra vierge, rest van de rode peper en zout door de spaghetti. Serveer met de venkel en gevulde portobellos.
  9. Je hebt extra pasta gekregen voor evt. grote eters.