Portobello burgers met een spiegelei, sjalottenmayo en spinazie
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks pain au levain bruin brood
- 1 stuks banaansjalot
- 4 stuks portobello
- 4 stuks ei
- 60 gram overjarige kaas
- naar smaak spinazie
In Huis
- 3 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 tl gedroogde oregano
- olie om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- kneepje honing
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de korst met een beetje water en bak het brood in 8-10 minuten af.
- Snipper de sjalot heel fijn. Roer in een kommetje de mayonaise, crème fraîche, gedroogde oregano en sjalotjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan op matig vuur. Leg de portobello op de bolle kant in de pan en bestrooi met peper en een beetje zout. Bak ze in ca. 10 minuten aan beide kanten. Voeg de witte wijnazijn, een kneepje honing en de gedroogde tijm toe en bak nog ca. 2 minuten aan beide kanten.
- Haal de portobello's uit de pan, giet er nog een klein scheutje olie in en bak per persoon een spiegeleitje.
- Rasp de kaas en strooi het alvast over de platte kant van de portobello.
- Snij het brood in sneetje en besmeer één kant met de sjalottenmayo. Leg hier naar smaak wat spinazie op, vervolgens de portobello burger met de kaas boven en het eitje om het af te maken.