Pompoentaart met kaneel, kardemon, gember en kruidnagel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Pompoen
In Huis
- 75 g Digestive biscuit
- 260 g Suiker
- 250 g Mascarpone
- 2 tl Kaneel
- 1 tl Kardemompoeder
- 1 tl Gemberpoeder
- tl Kruidnagel
- tl Zout
- 2 stuk(s) Eidooier
- 1 el Maizena
- 1 tl Vanille extract
Recept stappen
- Maak eerst de taartbodem. Verkruimel de Digestives. Smelt de boter en vermeng met de Digestives en 1/5 van de suiker in de keukenmachine tot een zandachtig deeg.
- Verdeel over de bodem van een springvorm van 23 cm doorsnede en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast om op te stijven.
- Schil de pompoen en verwijder zaad en draden. Snij in blokjes. Rooster de pompoen gaar in een oven van 200 °C in ca. 30 minuten. Pureer de pompoen.
- Meng de pompoenpuree met de suiker, mascarpone, kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zout met de mixer.
- Meng er één voor één het ei en de dooiers door. Meng er de maïzena en vanille door. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel het pompoenmengsel over de taartbodem. Bak ca. 60 minuten in het midden van de oven. Niet te gaar laten worden.
- Het midden mag een beetje zacht blijven, dat wordt na afkoelen stevig. Laat de taart op een rooster afkoelen.