Pompoenstoof met muntgremolata
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Uien
- 1 stengel(s) Bleekselderij
- 500 g Pompoen
- 10 g Munt
- Petit pain
In Huis
- 1 stuk(s) Winterpeen
- 2 teentje(s) Knoflook
- Olijfolie
- 1 blaadje(s) Laurier
- 400 g Belugalinzen
- 1 liter Bouillon (rund, kip, of groenten)
- 2 tl Rode wijnazijn
- 1 stuk(s) Citroen
- 50 ml Olijfolie (extra vierge)
- 4 el Griekse yoghurt
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Schil de winterwortel en snij in stukken. Schil de pompoen. Verwijder zaad en snij in stukken.
- 2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg de bleekselderij, knoflook en laurier toe. Bak zachtjes ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij. Spoel de linzen schoon en doe ook in de pan. Breng aan de kook. Voeg de pompoen toe. Breng op smaak met wat peper. Voeg de azijn toe en controleer op zout. Laat samen ongeveer 25 minuten sudderen.
- 3. Maak in de tussentijd de muntgremolata. Haal met een scherp mesje, heel dun, de schil van de citroen (zonder wit)en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Neem de munt blaadjes en hak fijn. Meng citroenschil, knoflook en munt en hak samen nogmaals. Meng er 50 ml olijfolie door Breng op smaak met zout en peper.
- 4. Serveer de pompoenstoof met een lepel yoghurt en de muntgremolata en stukjes brood.