Pompoenstamppot met wildzwijnburger en raapstelen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) wild zwijn burger
- 1 stuk(s) pompoen
- 600 g aardappelen
- 2 bosje(s) raapstelen
In Huis
- 4 el olijfolie
- naar smaak peper en zout
- naar smaak boter
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de burgers uit de ijskast om op kamertemperatuur te komen.
- Verwijder de steel van de pompoen en snij doormidden. Verwijder de pitten en draden met een lepel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar boven in de voorverwarmde oven voor circa 25-30 minuten. (als je van pittig houdt kan je er ook wat chilipoeder overheen strooien). Leg de ongepelde knoflooktenen tussen de pompoen stukken om mee te poffen.
- Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een pan met water en zout.
- Verwarm een koekenpan met boter op het vuur en bak daarin de burgers rondom bruin. Zet dan het vuur zachter en laat ze in circa 10-15 minuten goed gaar worden.
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn en hou warm mbv de deksel. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, laat uitlekken en snij in grove stukken. Haal de pompoen uit de oven na circa 25 minuten en hak met schil en al in grove stukken. (Verwijder eventueel schil die iets geblakerd is) .
- Pel de knoflook. Stamp de pompoen met schil en al samen met de aardappel fijn met een stamper.Knijp de knoflook erboven uit en roer er olijfolie en flink peper en zout door.
- Voeg de raapstelen toe aan pompoenstamppot en laat nog op laag vuur doorwarmen totdat de raapstelen wat geslonken zijn.
- Serveer de pompoenstamppot met de burgers.