Pompoenspaghetti met verse tomaatjes en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Spaghettipompoen
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 1 zakje(s) Waterkers
- 50 g Geitenkaas
In Huis
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) Knoflook
- 4 takje(s) Verse basilicum
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaden en de zaadstrengen eruit. Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een flinke ovenschaal. Prik er wat gaatjes in zodat hij niet ontploft. Giet 1 cm warm water in de schaal. Zet 45 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.
- Maak terwijl de pompoen in de oven staat de saus. Snij de knoflook in plakjes. Halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook een halve minuut zachtjes aan. Voeg de tomaatjes toe en laat ze zachtjes bakken. Zorg dat ze wat slinken, maar dat ze hun vorm behouden. Breng op smaak met peper en zout. Roer er het basilicumblad door. Draai het vuur uit zodra de tomaatjes een beetje kleverige saus hebben afgegeven.
- Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.
- Schep de pompoenspaghetti op een schaal en verdeel er de tomaten over. Bestrooi met de geitenkaas en garneer met waterkers en nog wat basilicumblad.