Pompoensoep uit de 16e eeuw met groente-omelet uit de 13e eeuw
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Ui
- 3 stengel(s) Bleekselderij
- 1 el Gember (geraspte)
- 800 g Pompoen
- 4 stuk(s) Petit pain
- 1 knol Venkel
- 1 stuk(s) Aubergine
- 1 tl Karwijzaad
- 7 stuk(s) Eieren
- 2 el Verse munt
- 2 el Verse koriander
In Huis
- 800 ml Kokend water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- tl Kaneel
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 el Witte wijnazijn
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snij de ui in halve ringen en de bleekselderij in plakjes. Rasp de gember. Zet de waterkoker aan.
- 2. Fruit 3/4 van de ui, de gemberrasp en de bleekselderij in een soeppan in wat olie glazig.
- 3. Snij intussen de pompoen in kleine blokjes. Voeg de pompoen toe en smoor enkele minuten. Voeg het kokende water en de bouillonblokje(s) toe. Kruid met peper en kaneel (begin met een mespuntje). Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
- 4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak daarin de broodjes af in 6-8 minuten.
- 5. Snij de venkel en de aubergine in kleine blokjes van 1/2 cm. Rooster het karwijzaad in een droog koekenpannetje en vijzel fijn.
- 6. Fruit de rest van de ui met het karwijzaad in je grootste koekenpan. Pers als de ui glazig is de knoflook erbij en voeg de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak gaar, schep af en toe om.
- 6. Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet bij de groenten als deze beetgaar zijn. Laat op laag vuur, met deksel, garen.
- 7. Snipper de takjes munt en koriander fijn.
- 8. Staafmix de soep totdat deze volledig glad is, breng op smaak met de wijnazijn en garneer met de helft (!) van de koriander.
- 9. Bestrooi de omelet met de rest van de koriander en de munt en serveer direct met de soep en de broodjes.
- <br>Let op: Je hebt meerdere keren ei, ui, bleekselderi, gember en verse kruiden nodig deze week. NB. Karwijzaadjes zijn langwerpig.